VvKR logo
1 / 19
2 / 19
3 / 19
4 / 19
5 / 19
6 / 19
7 / 19
8 / 19
9 / 19
10 / 19
11 / 19
12 / 19
13 / 19
14 / 19
15 / 19
16 / 19
17 / 19
18 / 19
19 / 19
Regio Informatie
Bezienswaardigheden

Over Kimolos

Kimolos is een van de onbekende Cycladen en ligt ten noordoosten, op korte afstand van Milos. Het vulkanische eiland kent vanwege deze oorsprong een natuur met vele kleuren. Slechts een dorp en een havenplaats rijk, en vooral veel prachtige stranden. Het kost wat meer moeite om er te komen, en daardoor nog steeds een verborgen parel.

Het eiland heeft de bezoeker vooral rust en genot te bieden. Slechts een kleine veertig vierkante kilometer groot heeft het eiland een kustlijn om u tegen te zeggen. Witte stranden waar het azuurblauwe water af en aan spoelt. Bij enkele stranden is een taverne waar het genieten is van de heerlijke Griekse keuken. Mocht er een paradijs bestaan, dan lijkt Kimolos hier zeker op.

Er is slechts een dorp op Kimolos, dat zoals op vele eilanden door de bewoners Chora wordt genoemd. Chora betekent eigenlijk dorp en dat is precies wat dit is. Na een kleine klim vanuit de haven waar de boot aanmeert, is de zo typisch Griekse sfeer in alle vezels voelbaar. Smalle straatjes met tavernes, kafenia en winkeltjes, veelal voorzien van handgeschilderde uithangborden en menuborden. Kom er niet tijdens de siesta, want dan is alles gesloten. Pas tegen de avond komt men weer tot leven.

In de haven van aankomst vormen enkele tavernes, een winkel en een strand het dorp Psathi. Eten op het strand en vervolgens genieten van het zicht over zee is wat hier een hoofdzaak is.

Stress en het dagelijkse drukke leven even zat? ‘Verstoppen’ op Kimolos is de oplossing. Het eiland is een en al genieten en zonder enige vorm van haasten. Hier is het volop genieten van helemaal niets te hoeven, maar alles te kunnen.

Bezienswaardigheden

Chorio
Dit hoofddorp, en tevens enige dorp op het eiland, is zo’n typisch dorp dat men zou verwachten op de Cycladen. Maar dan zonder heel veel bezoekers die door de straten paraderen. Hier smalle straten en stegen met hier en daar een taverne of een lokale winkel die vooral bezocht worden door locals en de enkele bezoeker die hier een ronde maakt. De witte huizen staan schouder aan schouder en de blauwe luiken en deuren steken fel af tegen de netjes gepleisterde muren. Uiteraard ontbreken de potten en blikken gevuld met kleurige bloemen niet. Een perfect beeld voor een foto!

Skiadi
Een van de duidelijke kenmerken van het vulkanische ontstaan van Kimolos is Skiadi. Deze vreemd gevormde rotsformatie staat op de Sklavos-vlakte in het noordwesten van het eiland, op een hoogte van 300 meter. Het lijkt op een grote paddenstoel en is qua ontstane vorm niet alleen in Griekenland, maar in de hele wereld. Door de harde wind over de top van de vlakte, is het zachte gesteente in de loop der eeuwen weggewaaid en alleen de harde kern overeind gebleven.